Kreiranje efektnog i praktičnog web dizajna

web-design-1Web dizajn je izuzetno važan za poslovanje, bilo da se radi o većim i manjim tvrtkama. Možda imate odličnu ideju za poslovanje, ali ako nemate dobro uređenu stranicu, postoji velika mogućnost da nećete ostvariti poslovne ciljeve. U ranijem periodu web stranica i njen dizajn možda nisu igrali toliko važnu ulogu u poslovanju, ali danas kada je tehnologija napredovala, malo tko ne koristi internet kako bi se informirao o poslovanju tvrtke i kupio proizvode i usluge.

Web dizajn nije samo izgled

Ako ste pomislili da će sav posao za vas obaviti kreativan dizajner, napravili ste kardinalnu grešku. Web dizajn jednak je marketingu, pa je ulaganje u efektnu i praktičnu web stranicu neophodno. Opet, nemojte ni zanemarivati izgled vaše web stranice ukoliko želite da bude efektna. Izgledom ćete privući pažnju. U suštini, vizualna hijerarhija je je jedno od osnovnih načela dobrog i kvalitetnog web dizajna. To je način na koji ljudsko oko percepira ono što vidi, ili jednostavno rečeno, izdvaja bitno od nebitnog.

Poslovni ciljevi

Ako i sami ne znate što je osnovni cilj poslovanja vaše tvrtke, nećete znati što da istaknete i prioritizirate kada je upitanju vaša oficijelna web stranica. Dakle, vrlo je važno istaknuti ključne informacije koje bi budućem kupcu vaših proizvoda ili usluga bile od koristi.

Slike

Odličan način da privučete pažnju posjetitelja vaše stranice je odabir kvalitetnih i efektnih slika. Slikama ćete prikazati vaše ideje i ciljeve mnogo lakše nego tekstom. Pored toga, slike će učiniti vašu web stranicu privlačnijom i zanimljivijom.

Interakcija

Prostor za interakciju na vašoj web stranici je neizostavan dio djelotvornog web dizajna. S obzirom da je vrlo važno ostvariti komunikaciju s posjetiteljima, ostavite prostor na web stranici na kojem mogu naručivati online ili postaviti dodatna pitanja vezana za poslovanje.

Prazan prostor

Možda vam na prvu može zvučati da prazan prostor znači neiskorišten prostor, ali i on ima dosta važnu ulogu kada je u pitanju web dizajn. Ako vašu web stranicu pretrpate slikama, bojama i informacijama, riskirate da se posjetiteljima učini pretrpanom i teškom za korištenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *