Osnovni web dizajn elementi za moderni mali biznis

Ukoliko ste vlasnik malog ili srednjeg biznisa u Hrvatskoj, a trenutno nemate web stranicu, molim vas da ODMAH prestanete čitati ovaj članak i napravite svoju web stranicu, pa se vratite. Ako, pak, imate mali biznis i imate i web stranicu i ne dobijate željeni broj posjeta i aktivnosti vaših kupaca, nastavite čitati. Danas vam predstavljamo tri ključna elementa web dizajna za svaki moderni mali biznis, te kako unaprijediti vaše prisustvo na internetu uz male korekcije u strategiji i web dizajnu.design-1210160_960_720

Blog

Blog je skraćenica od web log što u osnovi govori o tome da dijelimo neke informacije na internetu. Najefikasnije stvari za pisanje na blogu su savjeti za naše klijente. Blog je kičma svake content marketing strategije koja je i dalje ključna za razvitak biznisa. Na ovaj način dobijate povjerenje svojih klijenata i njihova vrijednost i lojalnost postaju veće. Razmislite, da li ćete kupiti nešto od nas koji vam dajemo korisne savjete u ovom tekstu ili nekoga tko vas samo bombardira oglasima na facebooku da kupite njihov proizvod.

Dijeljenje na društvenim mrežama

Jako bitna stavka web dizajna jesu i plugini koji omogućavaju posjetiocima vaše web stranice jednostavan način podjelu sadržaja na društvenim mrežama. Ovo će pomoći izgledu vaše stranice, ali ćete biti i uvjerljiviji kada posjetioci vaše stranice vide da je mnogo drugih ljudi podijelilo vaše sadržaje, pa ćete opet imati povećanu vrijednost i lojalnost.

Landing page

I zadnji, ali ne i manje bitan, element web dizajna jest landing page. Mnogi od vas nisu čuli za landing page, pa ćemo ukratko objasniti šta je i kako vam može pomoći. Landing page je dodatak vašoj stranici ili zasebna stranica na koju vaši posjetioci vide u trenutku kada prvi put posjete vašu stranicu. Najbolja svrha landing page-a jeste prikupljanje mailova vaših korisnika koje poslije koristite u promotivne svrhe, i time osigurate veću lojalnost vaših kupaca.Landing page obično sadrži “mamac” pomoću kojeg uvjerite posjetioce da vam daju svoj mail. Taj mamac mora riješiti neki problem posjetioca, a može biti e-knjiga, video, inforgrafika itd.

Implementacija ovih elemenata će zahtijevati od vas ulaganje vremena, ali će vaš biznis i vaše prisustvo na internetu mnogo poboljšati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *