Web dizajn za male tvrtke – Kako pronaći web dizajnere

Definirajte ciljeve

platanus-copy-crop-u4253602Razmislite o svrsi svoje web stranice. Želite li da to bude tek online predstavljanje vaše tvrtke, ili pak namjeravate stranicu pretvoriti u svoj marketinški alat. Kada ste jasno ustanovili što sve želite od svoje web stranice, tek onda je vrijeme da započnete potrebu za pravom tvrtkom za web dizajn.

Informirajte se

Postoje li neka idejna rješenja koja ste vidjeli i učinilo vam se da želite nešto slično? Zabilježite stranice za koje mislite da bi udovoljile vašim potrebama i standardima. Raspitajte se kod kolega o tvrtkama za web dizajn koje su izradile i/ili održavaju njihove stranice. Možda vam baš kolege mogu pomoći preporukom kvalitetnih suradnika. Provjerite portfolio tvrtki koje su vam se učinile zanimljivima.

Kontaktirajte više tvrtki za web dizajn

Pri prvom kontaktu s tvrtkom za web dizajn ukratko opišite svoju tvrtku i ono što biste željeli od svoje web stranice. Pitajte ih imaju li išta protiv da kontaktirate neke od njihovih klijenata kako biste provjerili njihove reference i saznali iz prve ruke koliko su klijenti zadovoljni njihovim radom. Vodite računa o načinu na koji komuniciraju. Na vaše upite bilo da su telefonski ili elektronskom poštom, trebalo bi biti odgovoreno u razumnom roku i na profesionalan način. Zamolite tvrtke da vam pošalju ponudu za izradu weba i sve ono što na njemu želite. Stavke i cijene unutar ponude moraju biti jasno definirane.

Odaberite najbolje za sebe

Nakon što ste pažljivo proučili sve ponude, odaberite tvrtku čija vam ponuda najviše odgovar. Niska cijena ne znači nužno i manjak kvalitete rada kao što ni jako visoka ne jamči iznimnu kvalitetu. Najbolje je da se u odluci oslonite na iskustva klijenata i ono što vama najviše odgovara. Nikako nemojte zaboraviti napomenuti da zadržavate pravo zahtijevati promjene na stranici ukoliko one budu potrebne. Tvrtka bi vam trebala dostaviti nekoliko idejnih rješenja od kojih ćete vi moći izabrati ono koje vam se najviše sviđa. Ne morate se složiti sa prvom verzijom web stranice koja vam je ponuđena.

Budete li slijedili ove korake, sigurno ćete odabrati najbolju tvrtku za web dizajn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *