Web dizajn za mali biznis: Kako napraviti pravi tim?

small-business-web-design-brisbaneKada razmišljate i web dizajnu za mali biznis često se misli da je to jednostavno. Pomislite što želite, nađete freelancer-a koji će taj posao obaviti savršeno kroz par dana. Ali, istina je daleko od toga. U ovom tekstu ćete saznati koji su elementi zaista potrebni da biste okupili savršeni tim za izradu vaše web stranice.

Web dizajner

Ovo se čini kao najjednostavniji dio posla. Odete na neku stranicu na kojoj se nude freelance-ri, postavite oglas i dobijete 50 kvalitetnih ponuda za jako male novce. E ne ide to tako lako. Morate shvatiti da su i freelanceri ljudi i potruditi se napraviti jako detaljan oglas za posao koji će motivirati one najbolje da se prijave. Ili ćete im dopustiti da se potpišu ili imati jako dobru ponudu, ali morate im dati nešto drukčije od drugih. Morate precizno znati šta želite, napisati jasne instrukcije za web dizajnera, ponuditi veliku vrijednost i onda očekivati kvalitetan rad. Sve ispod toga, nažalost, očekuje vas neugodno iznenađenje.

Content creator

Blog je integralni dio moderne web stranice malog biznisa. Da biste imali jako dobar blog i na taj način davali vrijednost vašim klijentima trebali biste zaposliti freelance pisca koji će pisati za vaš blog minimalno jednom tjedno. Ovo je ključni dio vašeg online prisustva, a koštat će vas minimalno.

Menadžer društvenih mreža

Da biste zaokružili cjelokupni tim za vašu online marketing strategiju, uposlite i jednog člana koji će biti menadžer društvenih medija. Jako bitna pozicija, koja također ne košta mnogo. Društveni mediji su u današnjem vremenu vaša prva stanica od koje ovisi reputacija vašeg brenda, pa nemojte zapostaviti taj dio.

Tim koji se sastoji od ove tri osobe je idealan tim. Ali, zapamtite da nijedan tim ne može uspjeti bez kvalitetnog vođe, a to ste vi. Imajte empatiju prema ovim ljudima i sve zadatke im dajte sa jasnim rokom i jasnim uputama. Oni će vam to vratiti tako što uskoro nećete biti mali biznis, nego srednji ili veliki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *